نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم

نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم

اگر در تولید و ساخت محصولات رزینی کوچک مهارت پیدا کردید و دوست دارید این هنر و حرفه را ادامه دهید و محصولات رزینی بزرگی همچون میز تولید کنید خواندن این مقاله را در پاشا لیزر از دست ندهید. مطلع شدن از نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم به شما کمک می‌کند، تا محصولی باکیفیت و جذابیت بیشتر تولید کنید.

این بخش از پاشا لیزر به بررسی نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم، اختصاص داده شده است. فرقی نمی‌کند مبتدی باشید و یا اینکه چندین سال است با رزین اپوکسی کار می‌کنید، درهرصورت این راهنما به دردتان می‌خورد.

نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم

ساخت محصولات تلفیقی رزین و چوب امروز یکی از پرطرفدارترین مشاغل بشمار می‌رود. شما با کسب مهارت درزمینهٔ کار با رزین و چوب و البته خلاقیت خودتان می‌توانید محصولاتی کاملاً متفاوت و زیباتر از رقبا تولید کرده و به فروش برسانید. اما پیش از آن که شروع بکار کنید، لازم است نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم را یاد بگیرید.

رزین ریزی روی سطوح بزرگ با تکیه بر تجربه و آموزش تصویری

یکی از اشتباهات فاحش اپوکسی کاران بخصوص گروهی که تازه‌کار هستند، تکیه بر فیلم‌های آموزشی اپوکسی کاری است. آن‌ها با دیدن تنها چند فیلم شروع به تولید محصول می‌کنند و دراین‌بین هم مقدار زیادی رزین هدر می‌دهند و هم نتیجه کار دلخواهشان نخواهد بود. بنابراین اولین و بهترین کار برای شروع رزین کاری و تولید محصولات بزرگ این است که نکات مهم در ارتباط با آن‌ها را یاد بگیریم.

نکات رزین ریزی روی میز یا سطح بزرگ

حداقل و حداکثر ارتفاع میز یا سطح چوبی بزرگ

ارتفاع محصول یکی از نکات رزین ریزی روی سطح بزرگ محسوب می‌شود. البته ارتفاع نهایی محصول را شما خودتان تعیین می‌کنید و کاملاً به سلیقه خودتان بستگی دارد. اگر بخواهید از چوب‌های با قطر بالا استفاده کنید و میز رزینی تهیه کنید، معمولاً قطر 8 تا 10 سانتی‌متر توصیه می‌شود. اگر بخواهید نیمکت بسازید می‌توانید از چوب و سطح با ضخامت بیشتر استفاده کنید.

بنابراین شما در مورد انتخاب قطر و ارتفاع محصول هیچ محدودیتی ندارید. اما نکته‌ای که باید به آن دقت کنید، میزان ترکیب رزین و هاردنر مورد نظر برای چوب با قطر بالا و نحوه اجرای آن است. در ادامه با مطالعه نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم، روش ساخت اصولی میز رزینی بزرگ با ارتفاع بالا را یاد می‌گیرید.

بهترین تکنیک یا فرآیند تولید میز رزینی با ارتفاع بالا

ازجمله نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم، روش اجرای رزین است. گاهی برای اجرای رزین تنها به یک مرحله رزین ریزی احتیاج داریم و گاهی خصوصیات محصول به شکلی است که باید چند لایه رزین اعمال شود.

در مورد ساخت سطوح بزرگ و میز بزرگ رزینی نیز این موضوع صدق می‌کند. بهترین و درست‌ترین روش اجرای رزین روی میز  با ارتفاع زیاد، روش رزین ریزی لایه‌لایه است. ارتفاع هر لایه از اپوکسی چوبی که روی سطح کار استفاده می‌کنید حداکثر باید 1.5 سانتی‌متر باشد و بیش از آن کیفیت کار را کم می‌کند. پس از اجرای لایه اول لازم است برای خشک شدن به رزین فرصت دهید.

رعایت فرآیند touch free

دومین نکته از میان نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم، رعایت روند touch free است. زمانی که این مرحله کامل شد شما اجازه دارید لایه دوم رزین را روی سطح کار بریزید. برخی تصور می‌کنند با این کار فاصله بین لایه اول و دوم مشخص می‌شود. اما به شما اطمینان می‌دهیم که چنین اتفاقی نمی‌افتد.

اصلاً به خطی که بین دو لایه رزینی وجود دارد توجه نکنید. لایه دوم نیز باید مرحله touch free را طی کند. بنابراین پس‌ازآن فاصله بین دو لایه دیگر دیده نخواهد شد. چنانچه رزینی که با آن کار می‌کنید، قبلاً تجربه استفاده‌اش را نداشتید حتماً از فروشنده یا کسی که استفاده از آن را بلد است در مورد نحوه ترکیب و اجرای لایه‌لایه‌اش سؤال کنید.

چرا باید روی سطح بزرگ از تکنیک لایه‌لایه استفاده کنیم؟

اگر بخواهیم محصولات کوچک یا مینیاتوری تولید کنیم، معمولاً یکباره رزین را داخل قالب می‌ریزیم و منتظر می‌شویم ژل تایم تکمیل شود. اما اگر بخواهیم یک میز یا سطح بزرگ را با رزین بپوشانیم، چندین بار روند رزین ریزی را تکرار می‌کنیم. چرا این کار را انجام می‌دهیم و لزوم اجرای چنین تکنیکی چیست؟

یکی از نکاتی که باید هنگام ریختن رزین در سطوح بزرگ رعایت کنیم، مسئله کنترل حرارت است. مسلماً شما در یک کارگاه عملیات ساخت میز یا سطح رزینی بزرگ را انجام می‌دهید، بنابراین با توجه به وسعت پروژه خطرات ناشی از آن نیز بیشتر خواهد بود. یکی از خطرات اجرای رزین در ابعاد بزرگ افزایش دما است.

برای کنترل دمای ژل تایم پس از ترکیب رزین و هاردنر و اجرای روی سطح چوب، بهترین کار رزین ریزی لایه‌لایه است. هرچه ضخامت رزین بیشتر باشد افزایش دما بیشتر خواهد بود، بنابراین اگر از تکنیک لایه‌لایه استفاده نکنید در خوشبینانه‌ترین حالت محصول ترک می‌خورد یا زرد می‌شود. در خطرناک‌ترین حالت نیز رزین و هاردنر به نقطه‌جوش می‌رسند و آتش‌سوزی رخ می‌دهد.

شما می‌توانید برای خرید ابزار و مواد موردنیاز کار با رزین و تولید محصولات رزینی از طریق فروشگاه اینترنتی پاشا لیزر یک خرید سریع و مقرون‌به‌صرفه انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست اصلی