ایدههای ایجاد کارگاه هنری در منزل (رزین اپوکسی، دکوپاژ، پتینه کاری و …)
شروع یک کسبوکار هرچند کوچک در شرایطی که ممکن است اوضاع اقتصادی چندان ثبات نداشته باشد، یک فکر بکر و البته سودآور خواهد بود. ممکن است شروع کسبوکارهای خانگی کمی با دشواری روبهرو باشد، اما با کسب مهارت درزمینهٔی هنری یا صنعتی میتوان بهراحتی به درآمدی قابلتوجه رسید.
پاشا لیزر تولیدکننده و عرضهکننده بزرگ محصولات چوبی لیزری برای کمک به کسبوکارهای کوچک و عرضه محصولات خود به سرتاسر ایران بستر فروش اینترنتی را برای مشتریان و بخصوص صاحبان مشاغل خانگی فراهم کرده است. شما میتوانید با تهیه صفرتا صد مواد اولیه کسبوکار خود بخصوص درزمینهٔ کارهای هنری مرتبط با چوبهای لیزری و طبیعی از پاشا لیزر به تولیدات و کیفیتشان بیفزایید.
پاشا لیزر همراه شما در شروع کسبوکارتان است و اطلاعات خوبی در مورد ایدههای پولساز به شما ارائه خواهیم کرد. در این قسمت باهم چند ایده کارگاه هنری در منزل را موردبررسی قرار میدهیم و با هنرهای رزین اپوکسی، دکوپاژ و پتینه کاری بیشتر آشنا میشویم.
هنر تولید محصول با رزین اپوکسی
رزین اپوکسی یکی از مشاغل بسیار جذاب است که امروز بیشازپیش موردتوجه قرار گرفته است. شما میتوانید در منزل با ایجاد یک کارگاه کوچک اقدام به تولید انواع محصولات رزینی تزئینی، محصولات مصرفی و زیورآلات کنید. با توجه به نوع کارتان لازم است مواد اولیه و ابزاری را برای کارگاه خود تهیه کنید و شرایط کارگاه را نیز ساماندهی نمایید.
لوازمی که برای کارگاه رزین اپوکسی نیاز داریم
اگر قرار است یک کارگاه هنری چوب و رزین اپوکسی حرفهای در منزلتان راهاندازی کنید به موارد زیر احتیاج دارید:
- انواع قالب سیلیکونی
- رزین و هاردنر
- انواع موتیف
- برد چوبی لیزری
- مواد تزئینی مانند صدف، تکههای چوب سوخته، مهره، کریستال و گل خشک
- ظروف مناسب ترکیب رزین
- رنگهای مخصوص رزین (پودری، خمیری، طلایی، اکریلیک، شبتاب، بک لایت و جوهری)
- انواع ابزار تزریق رزین
- شعله افکن
- سشوار صنعتی
- سنباده
- فرز سنباده زن
- سنباده لرزان
محیط کارگاه رزین اپوکسی چگونه باشد؟
برای شروع به کار کارگاه هنری رزین اپوکسی، نخستین چیزی که باید به آن توجه کنید، محل راهاندازی کارگاه است. کارگاه شما چه در منزل و چه در محیطی کوچک مانند انبار پایهگذاری شود، باید این شرایط زیر را داشته باشد:
- دما: محیطی که قرار است در آن محصولات رزینی تولید کنید، باید از دمای مناسب برخوردار باشد. دمای ایدآل جهت کار با رزین و خشک شدن مناسب محصولات رزینی 25 تا 30 درجه سانتیگراد است.
- دستگاه تهویه: حتماً در اتاق یا کارگاه رزین اپوکسی باید کولری داشته باشید. در فصول گرم که دمای هوا تغییر قابلتوجهی دارد لازم است با استفاده از دستگاه تهویه، دمای کارگاه را مناسبسازی کنید.
- خروجی هوای مناسب: خروجی هوا یکی از الزامات کارگاه رزین اپوکسی است. چراکه در حین کار با رزین بخاراتی منتشر میشوند که برای بدن مضر هستند. با ایجاد یک تهویه و خروجی هوای مناسب میتوانید این بخارات را رفع کنید.
- فاقد گردوغبار: گردوغبار دشمن اصلی محصولات رزینی شما خواهند بود. خیلی مهم است که محیط کار شما کاملاً عاری از گردوخاک باشد. در صورت ورود ذرات معلق در هوا به داخل رزین محصول شما کیفیت کافی را نخواهد داشت و ممکن است در انسجام محصول نیز تأثیر بگذارد.
به چه مادهای برای شروع کار نیاز داریم؟
- برای شروع کارگاه هنری رزین اپوکسی باید رزین خریداری کنید.
- شما میتوانید رزین را 30 تا 70 درصد بخرید. این درصد میزان وجود هاردنر و ترکیبش با رزین را نشان میدهد.
- اگر خرید رزین شما از نوع 50 درصد باشد، باید به همان میزان هاردنر به رزین بیفزایید.
- شما نمیتوانید میزان هاردنر و رزین را تعیین کنید، این مسئله کاملاً به فرآیند تولید در کارخانه ارتباط دارد.
چه قالبهایی در رزین اپوکسی کاربرد دارند؟
- انواع قالب ساختهشده از ورق پلیپروپیلن
- انواع قالب سیلیکونی
- صفحات پلکسی
- صفحات چوبی لیزری، برد و چوب MDF
- انواع موتیف چوبی
ظروف مناسب رزین و هاردنر
- قاشق پلکسی
- ظروف مقاوم در برابر تینر
- ظروف یکبار مصرف مدرج
ابزار جداسازی رزین از قالب
- مایع جداکننده سیلیکونی
- نوارچسب سیلیکونی
- واکس سیلیکونی
- اسپری سیلیکونی
هنر تولید محصول با استفاده از دکوپاژ
دکوپاژ یعنی برش زدن. شما میتوانید با استفاده از هنر دکوپاژ طرحهای متفاوتی که دوست دارید را برش زده و به اشیا بچسبانید. این هنر بخصوص برای بازسازی محصولات کهنه کاربردیست. مثلاً اگر بخواهید ظروف کهنه یا سطوح چوبی کهنه را ترمیم کنید و شکل جدیدی به آنها بدهید این هنر به شما کمک خواهد کرد.
طرحهای برش خورده شما میتوانند از جنسهای متنوعی همچون پارچه، کاغذ و دستمالکاغذی باشند. ظروفی که برای دکوپاژ استفاده میکنید هم میتوانند تزئینی باشند و هم مورداستفاده قرار بگیرند. مثل گلدان، ظروف سرو میوه، تابلو، میز و کمد.
اگر هنر دکوپاژ و پتینه را ترکیب کنید، میتوانید محصولاتتان را با قیمت بسیار بالاتری عرضه کنید. چراکه زیبایی این دو تکنیک در کنار یکدیگر واقعاً جالبتوجه است.
شما میتوانید با تهیه لوازمی حداقلی، شروع به کار دکوپاژ کنید. وسایل کهنه و بلااستفاده و پارچهها و کاغذ کادوهای تکهتکه را جمعآوری کنید؛ چراکه در این کار این مواد اولیه کاملاً کاربردی هستند. در ادامه ابزار این تکنیک را خواهید شناخت.
مواد و ابزار لازم برای آغاز به کار کارگاه دکوپاژ
- انواع قلممو نرم و سر پهن
- وارنیش مناسب دکوپاژ
- چسب چوب شفاف
- ظروف فلزی، چوبی و چینی بلااستفاده
- سطح شیشه یا چوبی مستحکم برای اجرای کار
نکتهای درباره کیفیت محصولات دکوپاژ
دکوپاژ یک هنر پولساز با حداقل امکانات و سرمایه است. اما باید در مورد هنر دکوپاژ و مهارت انجام این هنر همیشه یادتان باشد که نیاز به صبوری دارید. برای اینکه سطح کارتان طبیعی شود برای خشک شدن به لایههای وارنیش فرصت دهید و در بهترین حالت وارنیش زدن را حدوداً بیست بار تکرار کنید.
هنر تولید محصول با استفاده از تکنیک پتینه کاری
با استفاده از رنگها و خمیر کاغذ و چند ابزار هنری میتوانید آثار برجسته و زیبایی خلق کنید. شما میتوانید از هنر پتینه روی انواع سطوح بخصوص چوب استفاده کنید و آثاری فوقالعاده زیبا به وجود بیاورید. با آموختن تکنیکها و مهارتهای اصلی هنر پتینهکاری هم ایجاد طرحهای ساده و هم طرحهای پیچیده برایتان راحت خواهد شد.
جالب است بدانید که میشود از این هنر در دکوپاژ و نقاشی نیز استفاده کرد. بهصورت کلی برای شروع کارگاه هنری پتینه کاری، باید ابزار و مواد لازم این کار را نیز فراهم کنید. اگر قصد شروع کار را دارید، مواد و ابزار زیر برای کارآموزی پتینه کاری در نظر گرفته شدهاند.
ابزار و مواد موردنیاز کارگاه هنری پتینه کاری
- اکلیل: اکلیلی که در پتینه کاری مورداستفاده قرار میگیرد، همان پودر فلز است و فقط جنبه تزئین محصول را دارد. شما میتوانید برای ترکیب و کار با اکلیل روی پتینه از رنگهای روغنی استفاده کنید.
- تکمیلکنندهها: تکمیلکننده در پایان هر کار به شما کمک میکنند که لایهای محافظ روی کارتان ایجاد کنید. تکمیلکننده شما میتواند یکی از انواع کیلر، روغن جلا و یا موم عسل باشد.
- سیم ظرفشویی
- انواع چسب
- رنگپاش
- اسپری
- سمباده زیر و نرم
- چسب سرامیک
- چسب جسو
- انواع قلم
- اسفنج
- دستمال
- دستکش
- کاردکهای متفاوت در اندازه و اشکال کوچک تا بزرگ.
چسبهای مناسب پتینه کاری
در پتینهکاری چسبهایی که استفاده میکنید بهعنوان مدیوم کاربرد خواهند داشت. با استفاده از مدیومها میتوانید به کارتان و موادی که در پتینه کاری استفاده میکنید انسجام و سفتی خوبی ببخشید. شما میتوانید از انواع چسب سرامیک، جسو، چسب کاغذدیواری، چسب مایع، سریش و چسب چوب استفاده کنید. بهترین نوع چسب برای استحکام بخشیدن به مواد پتینه چسب سرامیک و جسو هستند.
شما میتوانید با ایدههای کارگاه هنری که اشاره کردیم یک کسبوکار خوب راهاندازی کنید. برای تهیه ابزار و مواد اولیه کسبوکارتان بهصورت تک و عمده میتوانید خریدتان را از پاشا لیزر انجام دهید.